Oticon'dan Üç Yeni Power Çözümü

Smørum, Danimarka
29 Ekim 2015

29 Ekim'de Oticon üç yenilikli power işitme çözümünü tanıttı. Bu çözümler, ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan insanların eşsiz ihtiyacını karşılamak için yeni standartları belirledi. Yeni Oticon Dynamo, Sensei SP ve Plus Power, beynin sesi anlamlandırmasına yardımcı olmak amacıyla olabilecek en net sesi vermek için Oticon’un BrainHearing™ teknolojisini destekleyen son derece hızlı Inium Sense platformu üzerine inşa edilmiş ilk power çözümleridir.

Kanıtlanmış BrainHearing teknolojisi kullanıcılarına daha doğal bir dinleme deneyiminin ve daha az gayretle konuşmayı daha iyi anlamanın keyfini çıkarmalarına izin verir. Inium Sense platformları yeni power çözümlerinin daha yüksek edinim ile verim, iyileştirilmiş feedback kontrolü ve daha fazla kişiselleştirilmiş dinleme deneyimi sağlamasına olanak tanır. Speech Rescue™ ile Konuşma Koruyucusu E'yi bir araya getiren yeni bulunan ses işleme yöntemi, power kullanıcılarına işitilmeyen yüksek frekanslı seslere ve daha fazla konuşma ayrıntısına daha önce hiç olmadığı kadar fazla erişim imkânı sağlıyor.

Oticon A/S Power ve Pediatri bölümünde Üst Düzey Yönetici olan Heine Højvang Andersen “Kendi işitme çözümlerine aşırı derecede güvenen ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan insanlar yeni teknolojiye geçişi biraz zorlayıcı bulabilirler,” diyor. “Bununla beraber, teknoloji süratle ilerliyor ve yaşam kalitemizi önemli ölçüde iyileştiren yeni avantajlar ve büyük iyileştirmeler sunabiliyor. En yeni power çözümlerimiz, kullanıcıların sesi daha iyi anlamlandırmalarına yardımcı olarak bahsettiğimiz geçişi daha kolay hale getirmek için Oticon'un güvenilen power uygulamaları ile benzersiz BrainHearing teknolojisi üzerine inşa edilmiştir.”

Oticon’un kullanımı kolay, kişiselleştirilmiş uygulama aracı olan YouMatic, kullanıcıların yeni Dynamo ve Plus Power'ın performans avantajlarına geçişinde yardımcı olacaktır. YouMatic, bireysel tercihleri karşılamak için geçişi kolaylaştırmaya ve kullanıcı memnuniyetini artırmaya yardımcı olan kişiye özel bir başlangıç noktası sunuyor.

Son Derece Süper Power'lar

Küçük ve gizli olan, Dynamo ve Sensei SP 143 dB'lik SPL MPO, 82 dB'lik Tam Kazanç ve düşük frekans çıkışıyla son derece büyük bir power verir. Dynamo, ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan insanların benzersiz işitme zorluklarının üstesinden gelmek ve power kullanıcılarının işitme deneyimini üst düzeye çıkarmak için yenilikçi BrainHearing teknolojisini kullanır. Özel pediatrik işitme cihazları olan Sensei ailesinin en yeni üyesi Sensei SP, genç beyinlerin öğrenmek için uyarılmalarını sağlamak amacıyla her yönüyle ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan çocuklar için tasarlanmıştır.

Tüm Oticon pediatrik işitme cihazları gibi Sensei SP de hipoalerjeniktir ve nano kaplamasıyla, darbelere dayanıklı tasarımıyla, IP58 sınıflandırmasıyla ve işitme cihazının çalıştığını gösteren LED göstergesiyle en yüksek güvenlik ve güvenilirlik standartlarını karşılar.

Dynamo ve Sensei SP, Oticon'un etkili feedback kontrol sistemi olan Inium Sense feedback shieldSP'den faydalanır. Yeni feedback sistemi, yüksek ses kalitesinden ödün vermeden kullanıcıları istenmeyen uğultu ve ötme sesinden korumak amacıyla ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan kişiler için en iyi hale getirilmiştir. Inium Sense feedback shieldSP, daha çok super power kullanıcılarının risk altında oldukları frekans bölgesinde etkili feedback iptaline izin vermek için 500 Hz ile 6500Hz arasında aralıkta etkindir.

İyileştirilmiş Konuşma Anlamlandırması için Yenilikçi Ses İşleme

Ses işlemeye yönelik benzersiz olan bu yaklaşım, Oticon'un yenilikçi frekans birleşiminin güçlü yanı olan Speech Rescue™ ile gelişmiş sıkıştırma sistemi olan Konuşma Koruyucu E'yi birleştiriyor. Bu ikisi birlikte çalışarak Dynamo ve Sensei SP kullanıcılarına, işitilmeyen yüksek frekanslı seslere ve daha fazla konuşma ayrıntısına daha önce hiç olmadığı kadar fazla erişim imkânı sağlıyor.

Speech Rescue™, yüksek frekanslı sesleri yakalayıp onları daha düşük, işitilebilir bir frekans bölgesine kopyalayarak kurtarılmaz veya saklanmazlarsa kaybolabilecek olan konuşma ipuçlarını "kurtarır" veya saklar. Yüksek frekanslı sesi daha düşük bir frekans bölgesine taşımak kullanıcılara, daha hafif sessiz harfler olan "s" ve "th" gibi yüksek frekanslı seslere tamamen erişim imkânı sağlar ve konuşmayı anlamanın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Bu durumda Konuşma Koruycu E, sinyalin dinamik kontrastlarını korurken konuşmadaki en hafif sesleri dar bir dinleme aralığına getirerek yüksek frekanslı sesleri güçlendirir. Kullanıcıların ses deneyiminden olabilecek en üst düzeyde faydalansınlar diye karmaşık dinleme ortamlarında konuşmayı anlamayı iyileştirmek için konuşmanın nüansları "korunur" ve saklanır.

Çift Modlu Uygulamalar

Endüstride bir ilk olarak Oticon, hem koklea implantı olan hem de bir işitme cihazı kullanan hastalar için daha iyi bir ses dengesini destekliyor. Günümüzde daha fazla süper power işitme cihazı, tek taraflı koklea implantı ile birlikte kullanılıyor. Boys Town Ulusal Araştırma Hastanesi'ndeki uzmanlar tarafından geliştirilen Oticon'un uygulama yazılımı olan Genie'deki yeni bir çift modlu uygulama protokolü, çift modlu hastalar için olan ses deneyimini daha iyi dengeleme konusunda işitme uzmanlarına kılavuzluk etmektedir.

Power Daha da Güzelleştirildi

İleri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan kişiler için uzun zamandır beklenen gizli yerleştirmeyi sağlayan Plus Power, 138 dB SPL'lik bir MPO ile dünyanın en küçük BTE13 power çözümüdür. Dikkat çekici küçük boyutuna rağmen Plus Power, kullanıcılarına Inium Sense platformu ile BrainHearing teknolojisinin faydalarına tamamen erişim imkanı veren güçlü bir çözümdür.

Yenilikçi bir hoparlör ile Inium Sense işlemcisinden %30 daha fazla işleme gücüyle Plus Power, power kullanıcılarının, konforlu bir dinleme deneyimi için rahatsız edici gürültünün içerisindeki değerli olan ses ipuçlarını koruyan yüksek doğruluklu sesin keyfini çıkarmalarına olanak sağlamaktadır. Hafif Konuşma Kuvvetlendirici kullanıcılara, günlük yaşamdaki konuşmada bulunan hafif seslerin çoğuna erişimi mümkün kılıyor. Yeni power stili, Alta2, Nera2 ve Ria2 ailelerine yapılan en yeni eklemelerdir.